OBAVIJEST O ZATVARANJU SABIRNOG MJESTA VOLNIK U GRADU CRESU

Obavještavamo sve korisnike naših usluga da je od danas 30.11.2020. godine zatvoreno sabirno mjesto Volnik u gradu Cresu. Korisnici svoj glomazni komunalni otpad mogu donijeti besplatno u novo otvoreno reciklažno dvorište „Pržić“ koji je svoja vrata svečano otvorio u petak 27. studenoga 2020. godine. Radno vrijeme reciklažnog dvorišta je od ponedjeljka do subote u vremenu od 07:00 – 17:00h, dok je nedjeljom i praznikom zatvoreno. U reciklažno dvorište „Pržić“ korisnici mogu donijeti sav ostali otpad koji se ne odlaže u spremnike na javnoj površini, te otpad koji zbog svojih dimenzija ne stane u same spremnike, uz predočenje osobnog identifikacijskog dokumenta i kartice komunalnih usluga. Na reciklažnom dvorištu naročito se odlaže: otpadni papir, metal, staklo, plastika, tekstil, jestiva ulja i masti, krupni i glomazni otpad, problematični otpad, električna i elektronička oprema, oprema s opasnim komponentama te se time osigurava njegova odgovarajuća oporaba ili zbrinjavanje. Za pravne osobe usluga reciklažnog dvorišta se naplaćuje.

Zahvaljujemo na razumijevanju i pozivamo građane da koriste uslugu reciklažnog dvorišta u cilju povećanja stope odvojeno prikupljenog komunalnog otpada i smanjenja količine otpada koji se odlaže na odlagališta.

Još jednom apeliramo građane da ne ostavljaju otpad na javnim površinama i oko polupodzemnih spremnika za odlaganje komunalnog otpada.

Za sva pitanja stojimo Vam na raspolaganju na info@kucl.hr