Obavijest o odvozu glomaznog otpada – Mali Lošinj

Obavještavamo korisnike da je prema Zakonu o održivom gospodarenju otpadom (NN 94/13) ZABRANJENO ODLAGANJE I OSTAVLJANJE GLOMAZNOG KOMUNALNOG OTPADA NA JAVNIM POVRŠINAMA I UZ KONTEJNERE ZA ODLAGANJE KOMUNALNOG OTPADA.Stoga će se prikupljanje glomaznog komunalnog otpada obavljati na drugačiji način u odnosu na prethodne godine. Najvažnija promjena je da će se odvoz glomaznog komunalnog otpada iz kućanstva na području grada Maloga Lošinja i okolnih mjesta obavljati s utvrđenih pozicija prema utvrđenom rasporedu. Na navedenim pozicijama biti će postavljeni otvoreni kontejneri u dane vikenda ( petak – ponedjeljak ).

Glomazni komunalni otpad je predmet koji je zbog volumena i/ili mase neprikladno prikupljati u sklopu usluge prikupljanja miješanog komunalnog otpada – kućanski aparati (dotrajali hladnjaci, pećnice, bojleri i sl.), pokućstvo, sanitarni uređaji, velika kartonska ambalaža.

Mole se građani da na utvrđeni dan odvoza odlože glomazni komunalni otpad u kontejnere te da isti ne bacaju i ostavljaju na javnim površinama i oko kontejnera za odlaganje komunalnog otpada.

U glomazni komunalni otpad zabranjeno je ostavljati:

  • Građevinski otpad ( šuta, cigla, crijep, keramičke pločice, beton…)
  • Biološki otpad ( granje i trava iz vrtova)

Izvan tog rasporeda građani mogu tijekom cijele godine sami dovesti glomazni komunalni otpad u reciklažno dvorište na odlagalištu komunalnog otpada Kalvarija i u reciklažno dvorište u Nerezinama.

MOLE SE GRAĐANI DA SE PRIDRŽAVAJU NAVEDENIH UPUTA KAKO BI SE IZBJEGLE NEPOTREBNE REKLAMACIJE I NESPORAZUMI!

Za sve ostale informacije obratite se na telefon 051/231-171 ili na besplatni info telefon: 0800 232 321

Dokument u Word formatu možete preuzeti ovdje.