OBAVIJEST O NOVOM NAČINU ODVOZA GLOMAZNOG OTPADA

Društvo „Komunalne usluge Cres Lošinj“ obavještava svoje korisnike da je zbog sanacije i zatvaranja odlagališta komunalnog otpada Pržić na otoku Cresu, te skorijeg zatvaranja odlagališta Kalvarija na otoku Lošinju obavezno mijenjati način prikupljanja glomaznog otpada. Promjenom načina zbrinjavanja glomaznog otpada uslijed zatvaranja odlagališta više pažnje usmjeriti će se na sortiranje glomaznog otpada radi lakše daljnje obrade i zbrinjavanja. Navedene promjene stupaju na snagu od početka studenog 2020. godine.

Korisnici usluga i dalje će imati mogućnost korištenja jednom godišnje uslugu besplatnog odvoza glomaznog otpada od 5m3 na način da će usluga biti moguća za samo jednu vrstu otpada – glomazni ili biorazgradivi otpad. Prilikom naručivanja usluge odvoza glomaznog otpada putem zahtjeva „ ZAHTJEV ZA ODVOZ GLOMAZNOG OTPADA“ koji se nalazi na stranici www.kucl.hr korisnici će morati naznačiti koju vrstu otpada će odlagati i toga se pridržavati. Strogo je zabranjeno miješanje otpada jer će se u suprotnom korisniku naplatiti usluga sortiranja otpada. Također, zabranjeno je ubacivati otpad koji se može odložiti u spremnike na javnoj površini namijenjeni za tu vrstu otpada, kao i metalni, električni i elektronički otpad i druge vrste otpada koje se mogu odložiti u reciklažna dvorišta.

Za više informacija o glomaznom i ostalom otpadu te načinu zbrinjavanja istog možete pronaći na web stranici www.kucl.hr/ekootoci/.

Napominjemo da je tijekom cijele godine korisnicima javne usluge na raspolaganju korištenje Reciklažnih dvorišta Kalvarija ( Mali Lošinj ) i Pržić ( Cres ), te manja sabirna mjesta u Velom Lošinju, Artatorama, Nerezinama, Martinšćici, Valunu, Belom i Orlecu.

Zahvaljujemo se na razumjevanju i molimo za suradnju jer je krajnje vrijeme da počnemo ozbiljno shvaćati problem otpada, te posljedice koje isti donosi. Za sva pitanja stojimo Vam na raspolaganju na info@kucl.hr .