Održavanje plaža

Aktivnost održavanja plaža uključuje održavanje i čišćenje plaža i uvala na području Grada Cresa i lošinjskog arhipelaga.

ČIŠĆENJE PLAŽA NA PODRUČJU GRADA CRESA

Obuhvaća područje od završetka autokampa Kovačine do početka turističkog naselja Stara Gavza, plažu naselja Grabar, plaže Lungomare – od Santa Lucije do vile Kimen te plaže na području Dražice. Navedene plaže čiste se pristupom s kopna. Čišćenje plaža obavlja se tokom cijele godine, s pojačanim intenzitetom u ljetnim mjesecima, a financira ga Turistička zajednica Grada Cresa. Udaljene plaže creskog arhipelaga nisu u ingerenciji Komunalnog društva.

ČIŠĆENJE UVALA I PLAŽA LOŠINJSKOG ARHIPELAGA

Čišćenje uvala i plaža lošinjskog arhipelaga obuhvaćeno je godišnjim planom i programom poslovanja Komunalnog društva, sa osiguranim sredstvima iz proračuna Grada Malog Lošinja.

Čišćenje uvala i plaža organizirano je tijekom cijele kalendarske godine s tim da je intenzitet obilaska usklađen s kupališnom sezonom.

Program čišćenja uvala i plaža odvija se prema utvrđenom planu:

 – Predsezonsko čišćenje 01.01. – 01.04.

 – Uskrsno čišćenje

 – Sezonsko – ljetno čišćenje 01.06. – 15.09.

 – Posezonsko čišćenje 15.09. – 31.12.

Programom čišćenja morskih uvala i plaža lošinjskog arhipelaga obuhvaćene su 32 uvale i plaže koje se čiste pristupom s kopna i 49 uvala i plaža pristupom s morske strane na otoku Lošinju i okolnim otocima. Dakle, programom čišćenja obuhvaćena je 81 uvala i plaža koje se obilaze i čiste na području lošinjskog otočja. U aktivnostima čišćenja uvala i plaža na otoku Lošinju u ostalim naseljima i po okolnim otocima uključen je eko-brod dužine 10 metara s dva člana posade koji redovno obilaze uvale i plaže pristupom s morske strane.