Nova čistilica u službi čistih ulica i trgova Cresa i Lošinja

Mise en page 1

Mathieu 210

Opremljena sa najnovijom tehnologijom 21. stoljeća, na ulice i trgove Cresa i Lošinja stiže nova čistilica. Nova čistilica proizvod je svjetski poznatog i renomiranog Francuskog proizvođača Mathieu, koju su Komunalne usluge Cres Lošnj d.o.o. odabrale među pristiglim ponudama zbog svojih performansi, naprednim tehnologijama i naravno ekološkim dostignućima i trendovima s kojim se ova čistilica ističe iznad ostalih.

Riječ je o čistilici koja je na prestižnom europskom EUnited PM10 testu osvojila maksimalne tri zvijezdice za svoje performanse. Nova čistilica od svoje konkurencije razlikuje se po svojim rezultatima uštede. U njoj su najnovije tehnologije raspršivača koje omogućavaju manju potrošnju vode koja se koristi za čišćenje ulica. Svojim ECO 6 motorom štedi 20% manje goriva od konkurentskih čistilica, a samim time ispušta i do 20% manje CO2 za vrijeme rada, dok su četke koje koristi za čišćenje reciklabilne.

Ova čistilica svojim mehanizmom za sabiranje i čišćenje prikuplja nečistoće u širini od 245cm te je u mogućnosti jednim prolaskom očistiti većinu naših ulica i pri tom ostvarati značajne uštede.

Nova čistilica opremljena je kabinom koja njenom rukovatelju pruža preglednost od 360° omogućujući mu tako kompletnu vidljivost prema površinama koje čisti i preglednost površina koje ostaju iza njega. Rukovatelju je rad sa strojem putem najnovijih sustava s kojim upravlja iz kabine olakšan na način na koji može pratiti sve operacijske sustave stroja, nadzor nad radom stroja, kao i na sigurnost u prometu.

Nabavkom ovog stroja Komunalne usluge Cres Lošinj d.o.o. nastavljaju svoje planove modernizacije tehnologija i zbrinjavanja otpada prema zacrtanim planova u 2016. godini, dok nas u 2017. očekuju novi planovi ulaganja u novitete na području ekološke osvještenosti i zbrinjavanja te dostizanju cilja – postizanje statusa ekološki održivih otoka.